Annons
Nyheter

Nidbild av Sverige och regeringen

Nyheter • Publicerad 8 augusti 2014

När nu Sverige närmar sig val 2014 ökar temperaturen, men också propagandan som tyvärr blir alltmer skev och falsk. Framförallt är det vänsterns propaganda som väcker allvarliga frågor. I YA och i andra medier har det förekommit rena lögner och felvinklingar, allt i ivern att smutskasta alliansregeringen så mycket som möjligt.

”De har bara sänkt skatten för de rika”, heter det. Alla som följt med den svenska politiken sedan 2006 vet att regeringens mål med jobbskatteavdraget redan från början var att den främst skulle inriktas på låg- och medelinkomsttagare, och så blev det. Arbetaren betalar fem procent mindre i skatt, tjänstemannen betalar fyra procent mindre skatt, medan statsministern betalar 17 procent mer i skatt.

Annons

Petter Birgersson på YA har räknat på och redovisat siffrorna i sin eminenta ledare från den 28 september 2013.

Ett annat vanligt uttalande i propagandans tjänst kan låta så här – ”Sverige faller isär. Välfärden krackelerar under Reinfeldts tryck”.

Sverige isär? Detta synsätt kan möjligen stämma in på krisens Grekland eller Spanien, men att prata om det i Sveriges fall är bara beklämmande. Välfärden har i pengar aldrig fått så mycket som idag, och dessutom är vård och omsorg en fråga framförallt för landsting och kommuner. Det är där man ska ställa politiker till ansvar för eventuella problem.

Angående de vårdskandaler som svept igenom medierna under de senaste åren kan man säga två saker. För det första att alla vårdskandaler både är bedrövliga och kränkande för den drabbade, men för det andra att vanvård och vårdskandaler är lika vanliga i kommunal regi som i privat regi. Att hävda något annat stämmer bara inte med fakta.

Sverige har klarat den djupaste ekonomiska krisen sedan 1930-talet på ett bra sätt. Vi är på väg upp. Statsskulden är en av Europas lägsta och antalet konkursen minskar. Det är dags för vänstern att inse fakta att Sverige faktiskt är ett bra land, och att sluta att bara titta på de få sjuka träden. Det finns en hel skog.

INTERNAL INTERNAL
Maria Svensson Sommarboende, i Ystad
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons