Annons
Nyheter

Oförskämd kritik mot Ingvar Kamprad

Svar till Katrine Hamori angående Bertil Torekulls krönika om Ingvar Kamprad, YA 6 september
Nyheter • Publicerad 12 september 2011

I sin iver att kämpa för ett rättvisare samhälle enligt vänsterpartistisk modell går Katrine Hamori över gränsen till den anständighet hon säkert själv kräver av andra. Hamori skriver bland annat att "Ingvar Kamprad har haft lyckan att uppnå en aktningsvärd ålder och en minst sagt aktningsvärd förmögenhet. Det sistnämnda är ingen Lottovinst utan kommer av en fantastisk livsgärning. Det är hans insats för vårt samhälle som är aktningsvärd. (...)att den arme gamlingen bör bli förlåten för sin ungdoms politiska synder. Tyvärr är de som utsattes för dessa politiska synder inte längre i livet"

Det här är oförskämt tillspetsat skrivet. Ingen har väl dött på grund av Kamprads politiska aktivitet? Och kallar du dina föräldrar för "arma gamlingar"?

Annons

Kamprads politiska ungdomsmisstag är över 50 år gamla liksom hans vänskap med den judiske yngling, som familjen då öppnade sitt hem för.

Låt oss istället fokusera på dagens problem av samma karaktär: Nordkorea, Kuba med flera. Men då ropar väl jag i skogen, enligt Hamori.

INTERNAL INTERNAL
Sven Rosengren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons