Annons
Nyheter

Orimliga påståenden och krav

I januari i år fick vi ett brev från Miljö- och hälsoskyddskontoret i Simrishamn beträffande kompostering, latrintömning med mera på vårt lantställe - en liten gård i Gnalöv utan tätbebyggelse i närheten.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2003

Vi har redan för några år sedan fått allt detta godkänt av ovan nämnda instans samt då också betalt avgift. Till det märkliga och anmärkningsvärda i sammanhanget är att man återigen tager upp frågan och tager ut en avgift igen om 690 kronor. Vi har också fått besked om att avgiften motsvarar en timmes arbete. Vad nu då? Vederbörande är väl anställd av Simrishamns kommun, eller ska man i fortsättningen få räkningar för tider vid alla kontakter med kommunen? Till exempel: svarat i telefon tio minuter: 115 kronor, skrivit brev till er 20 minuter: 345 kronor. Simrishamns kommun bör tänka om och bland annat inte skicka ut brev, likt ovan nämnda, med orimliga påståenden och krav. Sten Larell Miljö- och hälsoskyddsansvarig i Simrishamn har beretts möjlighet att kommentera insändaren men inte hört av sig. Insändarredaktören

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons