Annons
Nyheter

Renovering för kostsam

För en veckas tid sedan skrev Bengt Frostmo om att göra om Fritidsbadet till seniorernas hus.
Nyheter • Publicerad 28 september 2011

Frågan måste ses som synnerligen hypotetisk och enligt min uppfattning har inte Ystad råd med att renovera byggnaden och bygga om badet för annan verksamhet, för att sedan få betydande ränte- och driftskostnader att ta hand om. Som mångårig pensionär så vill jag också poängtera att jag är inte beredd att betala en kommunal skattehöjning för att bekosta detta ändamål. När det gäller frågan har jag en annan lösning på problemet men det vill jag diskutera i annat sammanhang.

När det gäller Fritidsbadet så förvånar det mig att frågan om badhuset inte har diskuterats mer förutsättningslöst. Nu har den hamnat i att det ska byggas ett nytt badhus på annat håll med ett innehåll som är i det närmaste identiskt med det som finns i Fritidsbadet. Med det innehåll som idag planeras för badhuset så står det klart att det bästa alternativet är att renovera Fritidsbadet och göra det till en modern anläggning för vår tid.

Annons

Det måste stå klart att detta kan göras till betydligt lägra kostnader än att bygga nytt då man också slipper att renovera badet och hitta på annan verksamhet i det.

När det gäller krav på en 50 meters- bassäng så måste det konstateras att det finns gränser för vad som kan begäras av en liten ensam kommun.

Om detta ska till i vårt område så måste det ske i en sammanslagen kommun med samma behov och önskningar från en majoritet av kommuninvånarna. Då ska den kanske placeras i Tomelilla?

När det gäller ombyggnaden av Österportshallen så har kommunen förhoppningsvis försäkrat sig om att det går att klara grundvattenproblemen i framtiden med stigande havsnivåer och risk för att vattnet kommer att rinna baklänges in i den gamla Risaåns tunnelrör upp till Öja mosse. Redan idag pumpas grundvatten bort för att inte hallens källarvåning ska skadas.

INTERNAL INTERNAL
P-H Wetterlöf
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons