Nyheter

Returpaket ska aviseras eller spåras

Nyheter • Publicerad 12 oktober 2007

Svar till Suzanne Ahrnborg Swenson (den 1 oktober).

Du skriver att du haft problem när du skulle skicka hårspray i ett paket till England.

Jag förstår din frustration, men den som skickar ett paket måste själv se till att innehållet är tillåtet. Jag förstår att det kan ses som fyrkantigt, men det är inte svenska Posten som styr över de regler som gäller. Det är respektive land som sätter sina egna regler för vad som inte får skickas. När det gäller frakt med flyg är det IATA, de internationella flygbolagens organisation, som bestämmer vad som får skickas.

På Postens hemsida finns information om vad som är förbjudet paketinnehåll, så kallat farligt gods (där bland annat hårspray ingår). Dessutom kan du alltid kontakta vår kundtjänst, 020-23 22 21, om du har frågor eller för att få hjälpa om något gått fel.

Din beskrivning visar dock att vi brustit i vår service vilket jag beklagar. I vanliga fall när ett paket returneras skickas en avi ut med en gång, likaså kan våra postombud naturligtvis hjälpa dig att spåra ditt paket. För att förbättra vår service och undvika liknande misstag framöver kommer jag att ta frågan vidare inom Posten.

Markus Trautmann

Pressansvarig

Posten Logistik

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.