Nyheter

Så nedlåtande uttalar sig ingen riktig Ystadsbo

Nyheter • Publicerad 7 februari 2007

Det måste givetvis vara inflyttade Ystadsbor som uttrycker sig så nedlåtande om Revhusen (i tv, radio och press de senaste dagarna).

Hade Tomas Lantz talat med de riktiga Ystadsborna så hade han fått veta att många är de som vill hyra och bo i Revhusen.

Likaså uppträder fastighetschefen lika kaxigt och kränkande mot oss Ystadsbor. Jag menar inte att man måste tycka som infödda Ystadsbor, att inget kan ändras eller förändras, men man behöver väl inte vara nedlåtande. Lite diplomati kan man förvänta sig av våra politiker och tjänstemän.

Vi är många som vill bebygga Revhusen, göra Revhusen till "nya" Östra förstaden.

Själv är jag infödd Ystadsbo, dock inte barnfödd i Revhusen, och har ej heller släktband därifrån. Men jag känner varmt för denna del av Ystad, som har ett stort kulturellt intresse (trots fastighetschefens negativa uttalanden om husen där) – exempelvis finns där Nattmannens hus från 1800-talet. Kanske någon kan få guida fastighetschefen i området?

Kerstin Aleryd

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.