Nyheter

Sanslöst att natta ortopeden

Läste i YA att det är på förslag att ortopeden i Ystad ska stängas nattetid till sommaren, och nattstängt ska det tydligen förbli.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2004

Vem har kommit med detta sanslösa förslag? Ska de stackars patienterna åka runt i Skåne och känna sig som cirkusdjur? Vad kommer alla transporter med ambulanser att kosta? Finns det tillräckligt med ambulanser för att täcka hela Skåne? Ni som hittat på detta dumma förslag, har ni någonsin varit patienter? Jag har suttit med en anhörig på akuten i Malmö från kvällen och långt ut på natten för att få hjälp med knäskada. Sådant kan väl en ung människa klara, men tänk på alla de gamla som kommer långväga med brutna ben, höftledsfrakturer med mera. De får snällt vänta, till och med till nästa dag, på operation. Sjukvården är redan under all kritik. Och vad månde bliva med all den indragning som är på väg. Slutligen - en gång för alla. Rör inte Simrishamns sjukhus! Britt Jönsson, Malmö

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.