Nyheter

Självklart att fly från problemen

Läste reportaget om Elin (YA den 5 december) och reagerade lite över Thomas Flincks kommentarer (YA den 6 december) till Elins frågeställningar.
Nyheter • Publicerad 9 december 2002

Han låtsas vara ovetande om att utredningstiden är så lång, vilket får mig att tycka att han har dålig koll över sin arbetsplats. Visst har väl ni på Rådgivningen också genomgångar och pratas vid? Kan förstå att ni har mycket att göra men det ska väl inte behöva ta flera månader för en utredning. Missbrukaren kan ju faktiskt hinna dö under tiden. Han säger att man ibland inte behöver åka på behandlingshem utan det kanske kan vara bättre att lösa det på hemmaplan. Är det bättre att behålla många unga missbrukare på samma ställe när de vill komma ifrån sina missbrukarkompisar? Och vilka är problemen som behandlingshemmen inte kan lösa? Flinck menar också att en del försöker fly sina problem. Det är väl självklart! Att fly problemen är ju en av många anledningar till missbruk. Detta är väl ingen nyhet. En uppmaning till er föräldrar som har barn som missbrukar: Stå på er! Det kan löna sig i längden. Det handlar ju faktiskt om "era" barn. Varför vågar inte folk som blir dåligt behandlade av olika myndigheter gå vidare med detta? Det går att överklaga det mesta. Medmänniska

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.