Annons
Nyheter

Skolan i Skurup har brister

Svar till Anders Kristiansens (M) ”Barnen har det bra i Skurup”, YA 16 juli.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2014

Anders Kristiansen: skolan i Skurup är inte en himla skön upplevelse. Jag förstår att du som ordförande i Moderaterna och som allianspolitiker går på den redovisning som förvaltningen ger. De ska ju genomföra er politik, och när den gäller skolan så är den inte så himla bra.

När vi i Kommunens väl informerar oss om kvaliteten i de olika verksamheterna inhämtar vi information och intryck från alla som finns inom verksamheten som vi granskar. När det gäller skolan har vi fått ganska tydliga signaler om att det finns rätt stora brister, bland annat när det gäller resurser (personal) vilket stämmer bra med moderat politik – krama ur varje droppe och lite till ur personalen. Det ger lägre kostnader – tror de.

Annons

Det är ledningen som ska se till att det finns tillräckligt med resurser, och finns det inte pengar ska man informera politikerna. I Skurup finns pengar men de skickas tillbaka trots behovet av resurser. Varför? Jo, alliansen ger pengar i budgeten men samtidigt ställer man krav på besparingar i samma verksamhet. Alltså ge med ena handen och ta med andra.

Att Skurups skolor visar bra resultat trots allt beror på bra lärare och duktiga elever, inte på alliansens skolpolitik. Prata med de som gör jobbet istället för ledningen så får ni klart för er var bristerna finns. Så gör vi.

INTERNAL INTERNAL
Sven-Åke Strandberg, Kommunens väl Skurup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons