Annons
Nyheter

Stoppa den vilda parkeringen av trollingsläp!

Nyheter • Publicerad 12 maj 2005

Centrumgruppen i Simrishamn skriver i en propå till kommunstyrelsens arbetsutskott att trollingen är ett stort problem. Men det är inte trollingen i sig utan utövarnas släpfordon som är ett problem vilket inte går att bortse ifrån.

Eftersom Simrishamn inte har några parkeringsvakter borde alla hjälpas åt för gemensam trivsel. Det är inte bara att ta för sig utan att tänka på andra.

Annons

Röken har tvingats att på hemmafabricerade skyltar uppmana sina matgäster att parkera på grönytor, medan p-platsen väster om Röken är helt belamrad med trollingsläp.

Mellan Tommarpsån och fiskestugan är grönytan förvandlad till camping och parkering, trots strandskydd.

Tydligen måste radikalare åtgärder till för att få ordning på detta. Skyltar måste sättas upp som förbjuder parkering av husbilar och släpfordon på p-platserna kring och vid småbåtshamnen. Och uppsatta skyltar måste respekteras.

P-platser finns vid Strandbadsvägen, vid gamla Felix, Skansenområdet, på skolplanen vid Parkskolorna med flera platser. Om alla satte sina släp här och endast tog bilen till de platser som i dag belamras med långtidsparkerade släpkärror, kunde alla få plats.

Fiskare kör hundratals mil för att fiska men kan inte köra ytterligare ett hundratal meter för att parkera släpet, när båten väl är sjösatt.

Avsaknaden av parkeringsvakter och polisens generösa överseende med vad som försiggår bör inte missbrukas som i dag.

För allas trevnad

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons