Nyheter

Studenter blir räddare i försäkringskassans nöd

Nyheter • Publicerad 19 december 2005

Svar till Lena och på insändaren Skrämmande nonchalans från Försäkringskassan (den 10 december).

Vi kan försäkra insändarskribenten att vi gjort och gör stora insatser för att komma tillrätta med de stora balanserna inom främst föräldrapenning.

Ett gynnsammare budgetläge gör att vi nu också kunnat fatta beslut om att ta in extra resurser i form av studenter som kommer att snabbutbildas för att kunna hjälpa oss med enklare ärenden.

Föräldrarna kan också göra en del av sitt ärende genom att använda de självbetjäningstjänster som vi har på www.forsakringskassan.se Enklare och snabbare för båda parter.

Många föräldrar med föräldrapenning under längre perioder skickar in begäran om ersättning varje månad. Det hade underlättat och snabbat upp handläggningen om man i stället begär ersättning för längre perioder. Det går att ändra i uppgifterna om det behövs.

Kerstin Holst

Informations- och pressansvarig

Försäkringskassan länskontoret Skåne

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.