Nyheter

Subvensionera äldres friskvård

Undertecknad har förmånen att tillsammans med 15 andra, där vi tyvärr bara är fyra män, vara med i ett projekt kallat Senior sport school.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2012

Detta har startats av Skåneidrotten i samarbete med Region Skåne och Skånes kommuner.

I Sjöbo får vi pröva-på-aktiviteter, allt från square dance till vattengympa, vanlig gympa och styrketräning. Vi ska även prova på skytte och framåt början av juni avsluta med golf. Ut­över detta har vi även tematräffar. I en av dem fick vi lära oss laga hälsosam mat, och som kryddan på den här träffen, fick vi avsluta med att provsmaka det vi gemensamt lagat.

Under en av våra tematräffar väckte undertecknad frågan om att vi borde kontakta de tre som startat projektet. Vi beslöt att vi ville ha dessa till att ge oss frikort eller sponsra oss när vi avslutar pröva-på-aktiviteterna framåt juni, då vi kanske vill fortsätta med någon träning man tycker passar en själv. Men så kommer priset! Många måste avstå på grund av att man har en dålig pension. Trots att hon eller han behöver träna för sin hälsas skull.

Och att vara frisk längre upp i högre ålder och, förhoppningsvis, kanske kan slippa använda både regionens sjukvård samt Skånes kommuner, när vi, förhoppningsvis, kanske inte behöver använda äldrevården så tidigt.

Sålunda blir det en ren besparing för både Region Skåne och de skånska kommunerna på sikt.

Dessutom har vi pensionärer inte sett till den utlovade jobbskattesänkningen som de högavlönade har fått, trots många löften av statsminster Fredrik Reinfeldt (M) och hans dåliga kassör som många kallar för finansminister Borg.

Vi vill nu ha tillbaks de pengarna vi tidigare avstått i vårt yrkesverksamma liv. Kunde alliansen ha råd att ge högavlönade skattesänkningar bör man genast kunna verkställa så vi får del i form av likvärdiga skatteregler och det genast.

En fördelning av skattepengarna från de rika är liksom i Robin Hood på sin plats nu!

Alliansen vill tydligen inte att alla ska ha råd att leva. Pensionärer! Betrakta detta som ett riktat upprop inte bara till regeringen utan att vi själva i samarbete med vänsterkantens politiker sluter oss tillsammans mot orättvisorna i samhället.

Vi i vår grupp gör oss till tolk för alla pensionärer i Skåne och när vi ändå är igång hela Sverige.

Ann-Louise Olander
Gert-Åke Nilsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.