Annons
Nyheter

Synd att ni inte hann bekanta er med SD:s arenaförslag

Det måste till förtydligande vid vårt förslag angående Österporthallen och badhuset efter Lars Wollins inlägg i denna fråga.
Nyheter • Publicerad 14 september 2011

Först vill jag säga att vi i SD förankrade vårt beslut, men att få på bordet i kommunstyrelsen ett förslag på renovering och nybyggnation på 420 miljoner som är långt över det vi budgeterade gör att man vill förankra detta i sina respektive partigrupper. Jag begärde därmed bordläggning av denna fråga som beviljades.

Jag med flera ville en gång för alla sätta ner foten nu och komma igång med detta projekt. Av detta så valde vi i gruppen mellan de båda förslag som fanns och kom fram till att det bästa är att kunna få så mycket det är möjligt när man ändå bygger. Vi förstod att ekonomiskt är detta totalt omöjligt att genomföra på två ekonomiska år utan skattehöjning. Att då fasa ut detta under fler år är ju då ett genialiskt ställningstagande och på så sätt få ut så mycket som möjligt. Att tillsätta runt 60 miljoner årligen till detta projekt gör att inom sju år har vi den anläggningen som ger mer vattenyta till badhuset som då kan ha fler utövare här. Och en Österporthall i absolut bättre skick med mera.

Annons

Men tyvärr så hastades det fram ett förslag i slutskedet som gav mindre vattenyta och en fortsatt endast råyta till bowling. Av den summa som detta projekt kostar håller jag verkligen med de som protesterar att detta är en totalt orimlig summa, egentligen kunde man få en mycket ordentlig ny arena för detta. Men när badhuset och Österporthallen är i de skick de är måste vi komma till beslut detta gör att man inte kan ta en ny runda och börja undersöka platser vilket skulle förlänga det hela mer än det förslag vi lade fram.

Jag hoppas därmed ni förstår att vi inom sverigedemokraterna gärna ser anläggningar till så många som möjligt för att ha en bra folkhälsa, men utan skattehöjningar när detta inte är kärnverksamheter. Som de flesta vet så är det ansträngt även på dessa områden och dessa ska upprätthållas annars är det en stor skam.

Ja, som sagt synd att vårt förslag inte han förankras. Det måste medges ändå som förankrat i vår grupp vad än Lars Wollins påstår, men där ingår faktiskt inte andra partier som kan ställa till det när man ska komma till skott och besluta.

Jan-Åke Isaksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons