Nyheter

Tanklöst påhitt att ändra i hemtjänsten

Nyheter • Publicerad 1 februari 2007

Nu har de hittat på att ändra på hemtjänsten i Ystad så att många anställda får dubbelt så långt till de gamla de hjälper.

Vårdtagarna å sin sida får nya personer som ska hjälpa dem i deras hem och det är inte alltid så lätt när man är gammal. De många trotjänarna inom hemtjänsten ska också byta "rutt" fast de själva inte har många år kvar till pension. Förr visade man hänsyn mot dessa, men det ordet kan de som bestämmer i dag väl knappt stava till.

Fast både vi gamla och de som jobbar tycker att det fungerar bra i dag ska allt förändras. Man kan undra om de som bestämmer tänker med armbågen!

Jag kanske har tur efter omändringen och får någon som är lika bra som den som hjälper mig i dag. Men jag tänker mer på de gamla trotjänarna inom hemtjänsten. De som har slitit i så många år för kommunen ska på något nytt igen.

Det kan ju inte bli billigare, så man kan ju undra varför? Någon förklaring till omändringen har jag inte fått av kommunen, bara ett papper om att förändringen skulle ske någon gång efter den 1 januari. Det är oförskämt både mot oss gamla och de som jobbar för oss att komma på sådana här vansinnigheter och dessutom bara ställa oss inför fullbordat faktum. Vi är många gamla som tar illa vid oss för alla trotjänares räkning.

Arg och besviken pensionär

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.