Annons
Nyheter

Tomelilla kommun glömmer barnen medvetet

Nyheter • Publicerad 31 maj 2005

Så är vi där igen. Tomelilla kommun fortsätter att spara på barnens bekostnad. Läste i en artikel att ni, styrande, vill att Tomelilla kommun ska växa med 200 invånare per år. Där stod också att i kommunens kulturpolitik är satsningar på barn prioriterade.

Är det något sorts skämt ni går ut med?

Annons

Ni sparar in så mycket ni kan på barnen. Ni struntar i dem. Där ska dras in på kurator, specialpedagog, socialpedagog med flera tjänster.

Onekligen börjar man misstänka att ledningen i Tomelilla kommun inte gillar barn!

Det samhälle vi i dag lever i, där föräldrar och barn mår allt sämre, drar ni er inte för att städa bort folk som är så oerhört viktiga för just denna kategori drabbade.

Mindre personal ska ta hand om allt fler barn med problem på skolorna. Hur tänker ni?

Lars Lindgren säger att han hellre vill prioritera den växande skaran unga arbetslösa. Barnen måste alltså först växa upp och bli arbetslösa innan kommunen bryr sig om dem!

Det blir utan tvekan avsevärt dyrare för samhället att reda ut deras problem under tiden fram till nämnda arbetslöshet inträffar om man inte tar tag i de problem de har som barn.

Många har kanske gått helt ner sig till dess, för att ni struntade i hur de mådde när de gick i skolan?

Men nu är det val nästa år. Jag brukar inte gå dit, men det ska jag göra denna gång. Jag uppmanar er andra föräldrar att göra det samma. För detta kan vi inte stå ut med längre.

A J J

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons