Nyheter

Trygg sjukvård

Det har i dagarna skrivits om det positiva klimat som gäller idag på Ystads lasarett. Både fack och arbetsledning tycker att det går på rätt håll.
Nyheter • Publicerad 6 september 2002

Många patienter som vårdats i Ystad har framfört sin belåtenhet med den goda vård de fått. Nu vill socialdemokraterna i Skåne återinföra parsjukhusen i Skåne och återigen börja med stora omorganisationer som drabbar både patienter men framför allt förstör arbetsron för de anställda. Vi skall inte heller glömma bort att om socialdemokraterna hade suttit vid makten idag i Region Skåne hade vi inte haft kvar Simrishamns sjukhus och vi hade haft kvar de långa vårdköer som socialdemokrater accepterar för att hålla nere underskotten i sjukvården. Men vi Kristdemokrater vill att vårdköerna skall vara korta för att minska det mänskliga lidandet och ge möjlighet till dem som skall tillbaka i arbetslivet att göra det så snart som möjligt. Vi har klart och tydligt deklarerat att vi Kristdemokrater är beredda att höja skatten för att säkerställa en god sjukvård och en bra arbetsmiljö för alla de som jobbar inom vården. Lars Lundberg Region- och riksdagskandidat för kristdemokraterna i södra Skåne

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.