Annons
Nyheter

Vakna nu och rädda livet på Abbekås hamn!

Nyheter • Publicerad 30 maj 2005

Den sedvanliga flatheten i Skurups kommun kunde man för ett par dagar sedan läsa om i YA. Kommunpolitiker uttalade sig om bristen av en restaurang i Abbekås.

Jag fick för en tid sedan höra att det finns ett intresse att etablera en restaurangbåt i Abbekås hamn, men politikerna hade åsikter om var denna båt skulle placeras. Som politiker tycker jag att man skulle med öppna armar ta emot ett sådant erbjudande och bereda plats där denna båt skulle finna sig bäst ur ett kommersiellt syfte.

Annons

Ett exempel på kommunpolitikernas flathet är när en eldsjäl i Sixten Lundgren kom på den eminenta idén att bygga en golfbana i Abbekås. Vi fick en underbar golfbana till sist. Men tänk om inte vissa politiker tyckt att den skulle placeras minst 300 meter från Skivarpsån. Med de naturliga hinder som ån med angränsande höjdskillnader utgör skulle vår golfbana vara ännu mer intressant, vilket innebär att vi fått fler golfgäster som spenderat sina pengar i kommunen. Det är inte utan att med ett leende man ser våra politiker stolt komma ner och visa sina gäster den underbara golfbana som är anlagd i Abbekås, tack vare en verklig eldsjäl i Sixten. Den kunde ha varit ännu bättre men politiker har ju sina åsikter.

Jag tar upp detta med golfbanan som ett exempel. Gör nu inte samma misstag igen, hjälp till att få en levande miljö i Abbekås hamn. Man kan inte utan ett leende på sina läppar konstatera att enligt artikeln en "korvaluda" kan vara något att börja med. Jag kan se våra internationella och även inhemska semesterfirare stå nere vid hamnen och trycka i sig en tjock med mos och beundra den fantastiska utsikten, detta är väl det mest optimala vi kan få i Abbekås.

Kommunpolitiker se Abbekås som något unikt, som kan ge kommunen ytterligare PR samt fler arbetstillfällen genom att hjälpa till och en vettig miljö i hamnen, detta gäller även för de inneboende som tidigare haft hamnen som en träffplats med en god sillmacka och en pilsner hos Hasse och Berit. Jag har full förståelse för Hans och Berit att de på ålderns höst drar sig tillbaka, men vi saknar denna samlingsplats i hamnen.

Vakna denna gången innan det är för sent! Se på våra hamnar i närheten, Smygehuk med flera. Där är det rörelse och aktiviteter.

Per Olof Borgström,

Abbekåsare sedan 1978

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons