Annons
Nyheter

Värderingslös flum(s)kola

Nyheter • Publicerad 28 maj 2005

Varje dag går en miljon elever till skolan. För många är det roligt att lära sig saker, träffa kompisar och möta kunniga och engagerade lärare. Men för många är varje dag en mardröm. För fler än 100000 elever väntar ångest och ont i magen, glåpord och trakasserier.

Varje dag ägnar fyra av tio lärare enligt en ny undersökning en stor del av sin arbetstid till att skapa lugn och ro i klassrummet. Elever kommer för sent, lärare och annan personal blir utsatta för våld på jobbet. Det är ingen slump att det ser ut så här. Det beror på åratal av flummig vänsterpolitik som kastat ut värderingarna och arbetsron för skolan. Typiskt nog har också nya lagförslag som tillkommit för att komma till rätta med skolans problem – dragits i långbänk av den socialdemokratiska regeringen. De stora offren är eleverna.

Annons

Skolan ska vara en trygg plats där barn får utvecklas och lära i lugn och ro. Värderingarna om respekt för varandra borde genomsyra skolan och alla skolor ska bekämpa mobbning. Vuxna ska vara vuxna, lärare ska vara lärare och skolan ska vara ett gemensamt ansvar för familj, elev och personal. Inget barn borde lida i sin vardag. Därför behövs en ny politik som fokuserar på att skapa en trygg skola där det finns tid för kunskap och där det är nollvision i arbetet mot mobbning, en skola där ingen någonsin hålls tillbaka och ingen lämnas efter.

Torsten Lindström (kd)riksdagsledamot

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons