Annons
Nyheter

Varför struntade du i hur skadad ankan var?

Nyheter • Publicerad 12 maj 2005

Lördagen den 7 maj kom vi körande på östra utfartsvägen i Tomelilla strax före halv tio på förmiddagen och mötte en blå Saab.

Vid ratten i Saaben satt en äldre man som uppenbarligen inte borde ha körkort. Mannen kunde absolut inte ha missat att se ankan som han senare körde (nästan) ihjäl. Han hade en mycket god sträcka framför sig för att hinna bromsa men valde att inte göra så förrän han nått ända fram till ankan. Sammanstötningern var oundviklig. Ankan blev skadad i ena vingen som hängde vid sidan av kroppen.

Annons

Mannen stannade inte bilen utan valde att köra vidare och brydde sig inte ett dugg om hur det gått för det stackars djuret. Vi satt flera stycken i våra bilar, säkert alla lika förvånade över hur man kan göra så.

Varför stannade du inte? Vi har letat efter ankan men kan inte finna den. Hoppas att kommunens mannar eller någon privatperson kanske hittat den så att den har sluppit från sitt lidande.

Sann djurvän

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons