Annons
Nyheter

Vem kämpar för oss män?

Nyheter • Publicerad 10 mars 2014

Ojämnlikheten mellan könen kommer alltid att finnas kvar så länge vi män inte verkligen, inte bara i ord, finner oss i att exempel tjäna lika mycket som kvinnor.

Vilken man ställer sig frågan ”Detta är fel. Jag vägrar ha mer betalt om min kvinnliga arbetskamrat inte får mer i lön eller lika som jag för samma arbetsinsats.”

Annons

De gamla politiska partierna det vill säga alla nästan bankar sig för bröstet med att tycka sig vara duktiga genom att välja in varannan kvinnorna oavsett kompetens.

Värderingarna ligger många år tillbaka och då var det absolut ingen jämnlikhet.

Hur är det egentligen om man resonerar tvärtom? Vi män har ju ingen internationell mansdag eftersom vi anses ha alla dagar utan den 8:e mars att bestämma.

I det största fackförbundet, Kommunal, där finns ingen kvotering. Även om det mestadels är kvinnor som jobbar inom detta förbund så finns ingen diskusion om kvotering.

Inom mitt yrke i det sociala så tjänar vi män klart under alla kvinnor inom samma yrke. Vilka kvinnor ställer sig på barikaderna och kämpar för oss män? Jag bara frågar?

INTERNAL INTERNAL
Benny Hedlund
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons