Annons
Nyheter

Vi blir av med halva vår skolgård

Jag går på Svarteskolan. Det finns två skolbyggnader: en uppe och en där nere. De stora går där nere och de små går där uppe.
Nyheter • Publicerad 15 september 2011
Svarte skola i mars 2007.
Svarte skola i mars 2007.Foto: 

Jag har hört att det ska byggas ett dagis utanför vårt klassrum – där det redan är väldigt tajt med plats. Visst, det är bra att de ska bygga ett nytt dagis, för det andra är väldigt gammalt och inte i så bra skick, men de kunde väll bygga det nån annanstans än just utanför vårt klassrum?

Om de ska bygga där så blir vi av med vår basketplan där vi är väldigt mycket och vår fotbollsvägg där vi också är väldigt mycket. De tar bort en väldigt stor bit av vår skolgård, eller rättare sagt halva. Tycker de att alla barnen som går där nere (årskurs 3 till 6) ska sitta i sandlådan, eller?

Jag som är lite större har inte någon lust med det om jag ska vara ärlig. Vi som går där nere får inte gå till de små. Hur ska det då gå med dagis barnen? Om ni frågar mig som faktiskt går där så tycker jag att det är väldigt fel. Men han som är på Ystads kommun som håller i det, byggde också om på Västervångskolan och de fick faktiskt en ny basketplan. Om de ska bygga på vår basket plan är de faktiskt skyldiga oss en ny basketplan.

Emma Hult Holmquist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons