Annons
Nyheter

Viktigt med alla boendefrågor

Slutreplik till Bo Lönnerblad (M) ”Viktigare med boende än ugn i skåp”. YA 28 juli.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2014

Du säger att alla håller med om att bostadsbyggandet har blivit för dyrt. Ja, och man kan konstatera att det har byggts mindre och till en högre kostnad under borgerliga mandattider i Sverige. Dessutom har inte alla bostadsformer samma beskattning vilket då mest drabbat hyresrätten.

Sabos Kombohus har diskuterats mycket och det har besökts flera seminarier och studiebesök där man har kunnat konstatera att dessa hus är ett bra sätt att pressa priserna på.

Annons

Eftersom du försiktigt nämner att undertecknad har hört att ”någon moderat” har uttalat sig negativt om Kombohus så känner jag mig tvungen att namnge personen.

Jag upplyste i min förra insändare att detta var Myndighetsnämndens ordförande. Om inte Bo Lönnerblad vet vem det är kan jag upplysa att han heter Bertil Borgström (M) och är högst ansvarig i kommunen för bygglov.

I en paus vid ett sammanträde på rådhuset diskuterade undertecknad med honom om Kombohus och han svarade då kraftfullt att ”vi ska inte ha några Sabo-baracker i Ystad”. Han tyckte inte att de platsade arkitektoniskt här.

Jag kan också konstatera att du undviker att skriva om splittringen i femklövern då socialnämndens ordförande med flera röstade emot ert förslag.

Till sist, jag skulle inte medvetet använda en osanning om vem som har tagit ett beslut från utskott till riksdag. Om det nu skulle vara så att jag har blivit felinformerad så kan jag bara beklaga detta. Det togs flera större beslut vid riksdagens junisammanträde som då innehöll ett antal olika ärenden, vissa av dessa beslöts med olika skiftande majoriteter.

Frågan om kommunens tillgänglighetsprogram behandlades tidigare än beslutet som togs på riksnivå om att förbjuda särregler i kommunerna som då gäller från 2015.

Nu har jag gjort som du sa, försökt att städa framför min egen dörr.

INTERNAL INTERNAL
Lasse Wollin
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons