Nyheter

Wågö ohyfsad utan presidentkedja

Nyheter • Publicerad 9 september 2009

Genmäle till Liselotte Wågö (den 8 september).

Liselotte Wågö fortsätter sina kränkande uttalanden mot Moderaterna i Ystad, även om hon nu inte längre använder orden "kollektiv hjärnblödning", och mot Kristina Jönsson. Hon försöker gömma sig bakom att hon inte uttalar sig som Rotarypresident i Tomelilla Rotaryklubb.

Rotarys kräver en hög etisk standard såväl i sin yrkesutövning som privat och i samhället. Som hjälp att hålla den etiska nivån har utarbetats det så kallade 4-frågeprovet som Rotaryaner skall ställa sig:

Är det sant? Är det rättvist mot alla parter? Kommer det att skapa goodwill och bättra vänskapsförhållande? Kommer det att vara till fördel för alla som berörs?

Det är uppenbart att Wågö anser att det är endast när hon bär presidentkedjan som hon behöver uppträda hyfsat. Tycker övriga Rotaryaner och Tomelilla Rotaryklubb det också?

Wågö är bara inte före detta riksdagsledamot utan också före detta landstingsråd i Hallands län. För detta har hon fått miljonbelopp i avgångsvederlag på skattebetalarnas bekostnad och det skall man kanske ha i minnet när hon nu kritiserar Kristina Jönsson.

Det finns ett talesätt som Wågö borde fundera över: "Hut går hem".

Bo Lönnerblad, Ystadmoderaterna, valberedningens ordförande
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.