Nyheter

Ahmadinejad till Latinamerika

Irans president Mahmud Ahmadinejad inledde i dag en resa i Latinamerika. Första landet är Venezuela, där han bland annat väntas söka stöd för sitt lands omtvistade atomprogram.
Nyheter • Publicerad 8 januari 2012
Foto: 

Nästan samtidigt har USA gett order om att Venezuelas konsul Livia Acosta Noguera ska utvisas. Hon fick veta det i fredags och har till den 10 januari på sig att lämna USA, enligt en amerikansk tjänsteman. Ingen förklaring gavs, men i en tv-dokumentär nyligen påstods hon delta i en iransk komplott för att skaffa känslig amerikansk information.

President Ahmadinejad fortsätter sin resa från Venezuela till Nicaragua, Kuba och Ecuador. Dessa länder delar den iranska regimens skepsis mot USA och västvärldens hårda linje vad gäller bland annat Irans atomsatsningar, sade Ahmadinejad när han lämnade Teheran.

Rebecka Sjöberg
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.