Annons
Nyheter

Danmark till spännande val

Danskarna går till valurnorna i dag i ett av de mest spännande valen på många år.
Nyheter • Publicerad 15 september 2011

I den sista opinionsmätningen inför valet låg Helle Thorning-Schmidts röda block på 92 mandat, den styrande högerkoalitionen på 83.

När vallokalerna öppnar klockan nio så blir det för första gången på ett decennium som oppositionen, med statsministerkandidaten Helle Thorning-Schmidt i spetsen, verkar kunna hota den högerborgerliga regering som styrt landet sedan 2001, sedan 2009 med Lars Lökke Rasmussen som statsminister.

Annons

I den sista opinionsmätningen inför valet låg det röda blocket på 92 mandat, det blå på 83.

En skola som fungerar som vallokal i Nyköbing Falster har evakuerats under förmiddagen sedan ett farligt pulver har hittats i ett skåp, rapporterar Ritzau. Ett antal personer uppges ha fått sjuksymptom av pulvret.

Vallokalen har stängts och flera gator runt Sundskolen har spärrats av. Skolan ligger i närheten av sjukhuset i centrala Nyköbing Falster, på ön Falster ett tiotal mil söder om Köpenhamn.

Ann-Louise Olander
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons