Annons
Nyheter

Dansk mediechef avgår

Kenneth Plummer, generaldirektör för Danmarks radio (DR), lämnar sin post, enligt källor nära bolagsstyrelsen som på torsdagen håller krismöte. De uppgifterna har sedan bekräftats av både DR:s styrelseordförande Michael Christiansen och kulturminister Per Stig Möller (Konservative).
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2010

Plummer sägs ha försökt blidka en författare att inte skriva en bok om Plummers chefstid och privatliv, genom erbjuda förtroliga uppgifter om DR.

Plummer avslöjar bland annat sina medtävlande till generaldirektörsposten i intervjuboken, dessutom går han till våldsamt angrepp mot två av medie-Danmarks absolut ledande personer: Lisbeth Knudsen och Lars Vesterlökke. Den senare är en av Plummers företrädare och Knudsen har varit nyhetschef på DR. I dag är de chefer på Ritzau respektive Berlingske Medier.

TTSpektra
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons