Annons
Nyheter

Drönaranfall kopplas till terrorhot

Det ökade antalet drönarattacker i Pakistans stamområden har koppling till al-Qaidas förmodade planer på terrorattacker mot europeiska storstäder.
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2010

Det säger Pakistans USA-ambassadör till BBC.

- Jag tror att den aktivitet, som vi ser i Norra Waziristan i form av angrepp hänger samman med terrorhot, som vi har hört om i förbindelse med möjliga angrepp mot Europa, säger Hussein Haqqani.

Annons

De pakistanska myndigheterna har rapporterat 24 amerikanska drönarattacker sedan den 3 september. Vid attackerna har över 140 människor dödats.

Enligt Haqqani samarbetar europeiska, pakistanska och amerikanska underrättelsetjänster för avvärja eventuella terrorplaner.

Fransmän varnas

Franska myndigheter uppmanar sina medborgare att vara "extremt vaksamma" när de använder allmänna kommunikationer och besöker turistanläggningar i Storbritannien.

"Brittiska myndigheter bedömer att terrorhotet är mycket högt i Storbritannien och att en attack är högst trolig", skriver franska utrikesdepartementet på sin hemsida.

Storbritannien uppdaterade sina reseråd i helgen och varnade för stor fara för terrorangrepp i Frankrike och Tyskland.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons