Nyheter

Elva dog när Kairo-protest stormades

Minst elva människor dog när en anti-militär demonstration nära försvarsdepartementet Kairo i Egypten stormades i dag, uppger sjukhuskällor. Ett 50-tal personer har också skadats, några av dem allvarligt.
Nyheter • Publicerad 2 maj 2012

Dödstalet efter sammandrabbningarna nära försvarsdepartementet har under dagen stigit till elva personer uppger sjukhuskällor till Reuters.

Stormningen skedde vid gryningen och utlöste intensiva strider där de icke-identifierade gärningsmännen och demonstranterna kastade stenar och bensinbomber mot varandra.

Demonstranterna har varit på platsen i dagar. De protesterar mot militärstyret i landet.

Ett 50-tal personer har också skadats, några av dem allvarligt, uppger en läkare vid ett provisoriskt sjukhus i området.

Demonstranterna uppges vara anhängare till salafistpolitikern Abu Ismail. De protesterar bland annat mot den egyptiska valkommissionens beslut att förbjuda Ismail att kandidera i presidentvalet, skriver AFP.

Egyptisk militär kommer att sändas till området i Kairo där sammandrabbningar har krävt flera dödsoffer rapporterar AFP.

Samtidigt meddelar två presidentkandidater, varav en är Muslimska brödraskapets kandidat, att de tillfälligt avbryter sina valrörelser på grund av oroligheterna och dödsfallen, skriver AFP.

Ann-Louise Olander
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.