Annons
Nyheter

Kina kan köpa italienska statspapper

Italiens regering vill att Kina hjälper landet ur skuldkrisen genom betydande köp av italienska statsobligationer och investeringar i strategiskt viktiga företag, rapporterar Financial Times.
Nyheter • Publicerad 13 september 2011

Statstjänstemän i Italien uppger för tidningen att en kinesisk delegation i förra veckan var i Rom för att bland annat träffa finansminister Giulio Tremonti och att förhandlingarna väntas fortsätta inom kort.

Uppgifterna om Kinas eventuella köp av italienska statspapper gav stöd åt börskurserna i Asien, där Tokyobörsen steg med omkring en procent. Euron, som de senaste dagarna fallit till den lägsta nivån på sju månader, stärktes något.

Annons

Även i Europa väntas börserna stiga när handeln inleds, enligt finansiella bookmakers. Börserna i London, Frankfurt och Paris väntas öppna 1,4–1,9 procent högre, skriver Reuters.

Internationella valutafonden, IMF, släpper ytterligare nästan fyra miljarder dollar till Portugal som en del av ett krispaket som sträcker sig över tre år.

Enligt fondens styrelse har Portugal levt upp till de mål som sattes upp inför räddningsaktionen.

Ann-Louise Olander
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons