Annons
Nyheter

Nio terrorgripna i Frankrike

Polisen i Frankrike har gripit nio personer vid en räd i södra Frankrike på tisdagen enligt AFP.
Nyheter • Publicerad 5 oktober 2010

Vid tillslaget som genomfördes av landets antiterroriststyrkor har polisen även beslagtagit vapen och ammunition.

Reuters rapporterar att fransk polis gripit tre män misstänkta för band till islamistisk extremism varav två greps i Marseilles och en i Bordeaux. Om dessa ingår i de nio är i nuläget oklart.

Annons

De tre gripna kopplas samman med en man som greps i Neapel i Italien nyligen, misstänkt för band till al-Qaida. Om det finns någon koppling till den senaste tidens terrorlarm i Europa framgår inte.

Australien har uppdaterat sina reseråd till över 30 europeiska länder efter att USA varnat för eventuell hot från terrornätverket al-Qaida mot turistmål. De varnar för eventuella terrorhot mot kollektivtrafik, men höjer varningsnivån.

Den amerikanska tv-stationen Fox News citerar anonyma källor inom underrättelsetjänsten som uppger att de hade en lista på mål, som Eiffeltornet och katedralen Notre Dame i Paris och Berlins Brandenburger Tor.

Samtidigt förbereder USA en ökad närvaro av uniformerade poliser på tåg och andra transitförbindelser, efter att amerikanska resevarningar utfärdats inför en förhöjd risk för terrorattacker i Europa.

Efter att ha stämt av med motparter i Europa ska den nationella amerikanska järnvägen Amtrak på fredag ha uniformerad polis synlig längs tågsträckorna. Enligt en tjänsteman är insatsen sedan länge planerad och har ingen koppling till varningarna för Europa.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons