Annons
Nyheter

Nytt terrorhot mot USA

Inför tioårsdagen av 11 september-attackerna varnas USA för nya, planerade terrorattacker.
Nyheter • Publicerad 9 september 2011

I New York skärptes bevakningen med fler poliser och mer kontroller.

USA:s säkerhetsdepartement sade i ett uttalande att det finns ett "specifikt, trovärdigt men obekräftat" terrorhot mot USA inför söndagens tioårsdag av terrordåden 2001.

Annons

"Vi har vidtagit, och kommer även i fortsättningen att vidta, alla åtgärder som krävs för att avvärja alla förekommande hot. Vi fortsätter att mana det amerikanska folket att förbli vaksamma under helgen", hette det i uttalandet.

Källor i Washington säger till AFP att hotet rör bilbomber antingen i huvudstaden eller New York.

Även om alla poängterade att uppgifterna är obekräftade och att sådana här rapporter ofta visar sig grundlösa så skärpte myndigheterna i New York bevakningen inför helgen.

Vid en presskonferens manade New Yorks borgmästare Michael Bloomberg invånarna att ta det nya terrorhotet på allvar, utan att för den skull ändra sina rutiner.

New Yorks polischef Raymond Kelly sade vid presskonferensen att antalet poliser i tjänst kommer att öka med en tredjedel och New York-borna kan vänta sig många kontroller vid färjor, tunnlar, broar och välbesökta platser. Kvarglömda väskor och felparkerade bilar kommer att kontrolleras extra noga.

Mikael Hallqvist
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons