Nyheter

Schlager-EM:s hemsida hackad

Flera sajter med anknytning till schlager-EM i Azerbajdzjan hackades under torsdagen.
Nyheter • Publicerad 18 maj 2012

Sidorna fylldes med hatiska budskap mot homosexuella och släcktes ned, rapporterar flera medier, däribland den azerbajdzjanska nyhetsbyrån APA.

Enligt den ryska nyhetsbyrån RT är det en grupp som kallar sig för "Fedai of liberty" (ungefär "Frihetens soldater") som ligger bakom attackerna.

Gruppen uppges bland annat ha publicerat ett fotografi på den azerbajdzjanske islamkritiske författaren Rafiq Tagi, som mördades förra året, på den officiella hemsidan för Schlager-EM.

Hackerattacken skapade även problem på andra sajter där gruppen hackat sig in och publicerat meddelanden. Den största fansajten ESC Today var en av de hemsidor som drabbades av problem under flera timmar till följd av attacken.

Tahir Mammadov som är kommunikationsdirektör för schlager-EM säger till nyhetsbyrån APA att orsakerna till attacken håller på att utredas.

Ann-Louise Olander
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.