Annons
Nyheter

Strauss-Kahn ångrar hotellsex

Förre IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn säger i sin första tv-intervju sedan han frigavs att förbindelsen med hotellstäderskan i New York var ett "moraliskt misstag". Men han förnekar att han skulle ha våldtagit henne.
Nyheter • Publicerad 19 september 2011

Strauss-Kahn förklarar i intervjun att han svikit både sin lojala hustru och det franska folket och att han nu kommer att ta sig tid att fundera på sin framtid.

– Jag ville bli president, men jag kommer inte att ställa upp, säger han om de skrinlagda planerna att kandidera för Socialistpartiet i nästa års presidentval.

Annons

Framträdandet i fransk tv är det första sedan han återvände till Frankrike efter rättsprocessen i USA. Intervjuaren Claire Chazal är en nära vän till hans hustru Anne Sinclair.

Den 62-årige Strauss-Kahn beskrivs av nyhetsbyrån AFP som både ångerfull och kamplysten under intervjun.

– Det som hände hade inte inslag av vare sig våld eller tvång, inte heller var det någon kriminell handling, svarar han på frågan om vad som hände på hotellrummet i New York den 14 maj.

Han kallar händelsen för ett "moraliskt misstag som jag inte är stolt över", men understryker att man inte hittat några "skråmor, sår eller tecken på våld på kvinnans kropp".

Strauss-Kahn kände sig "rädd och förödmjukad" av det amerikanska rättssystemet.

Taner Caliskan
TT-AFP
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons