Annons
Nyheter

Svåra översvämningar i östra USA

Häftiga regn har lett till svåra översvämningar i nordöstra USA.
Nyheter • Publicerad 9 september 2011

Minst fem människor har omkommit och över 100 000 har evakuerats. Delstaterna New York och Pennsylvania har deklarerats som krisområde.

President Barack Obama har förklarat delstaterna New York och Pennsylvania som krisområden, vilket öppnar för federala myndigheter att samordna hjälpinsatserna.

Annons

Vädertjänsten NWS utfärdade en varning för översvämningar för flera kommuner i New York, New Jersey, Pennsylvania, Connecticut, Maryland och Virginia.

– Vi väntar oss de värsta eller nästan-värsta översvämningarna vi varit med om på många ställen i delstaten. Det är illa nu och det finns platser där det kommer att bli värre, sade Ruth Miller, taleskvinna för räddningstjänsten i Pennsylvania till AFP.

Bland annat har 100 000 invånare i länet Luzerne fått order om evakuering, inklusive 20 000 i huvudorten Wilkes-Barre.

– Om folk inte ger sig iväg så ansvarar de själva för sina egna liv. Hjälpen kommer kanske inte kunna nå dem, sade den lokale räddningschefen Stephen Bekenich.

Hittills har tre dödsfall i delstaten rapporterats som en följd av ovädret. Två personer har dessutom dött i Virginia. Den ene var en tolvårig pojke som sveptes med av plötsligt stigande vattenmassor i en å alldeles intill familjens tomt i småstaden Vienna.

Ann-Louise Olander
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons