Nyheter

Tårgas mot demonstranter i Aten

Tårgas har satts in mot demonstranter i ett av strejk delvis lamslaget Aten.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2011
Foto: 

Samtidigt spekuleras det nu om mer nödlån till landet.

Såväl kollektivtrafiken som flygtrafiken till och från Grekland drabbades hårt när två fackförbund, GSEE och Adedy, i dag genomförde en dygnslång strejk mot mer åtstramningar. Och medan tusentals fredliga demonstranter marscherade genom centrala Aten drabbade polisen, beväpnad med tårgas, samman med stenkastande vänsteraktivister.

I skuggan av tumultet anlände en delegation tjänstemän från EU och IMF till Aten för att granska hur Grekland lever upp till åtaganden med skattehöjningar och privatiseringar.

En grupp på 150 anarkister stormade under kvällen in på ett sjukhus i Aten där en demonstrant som skadats svårt under protestmarschen är intagen.

- Ungdomar i huvor stormade bröt sig in på sjukhusdirektörens kontor och misshandlade tre poliser som var där för att informera sig om demonstrantens skador, sade en poliskälla.

Två av poliserna fick lättare skador, medan den tredje fick en huvudskada enligt källan.

Den intagne 31-årige demonstranten skadades i sammandrabbningar med polis under marschen tidigare på dagen. Hälsodepartementet betecknade hans tillstånd som allvarligt men stabilt. Han uppgavs ha genomgått en hjärnoperation.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.