Annons
Nyheter

Tårgas mot ungdomar i Paris

Protesterna mot pensionsreformen fortsätter.
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2010

Fransk polis sköt med tårgas mot ungdomar som satte eld på en bil, slog sönder bussar och kastade sten utanför en skola i en förort till Paris som satts i blockad av studenter i protest mot pensionsreformen. Skolan i Nanterre är en av 261 skolor i landet som enligt myndigheter omfattas av protestaktionerna.

En majoritet av fransmännen stöder protesterna som vänder sig emot planerna på att höja den tidigast möjliga pensionsåldern med två år, från till 60 till 62 år, en åtgärd som regeringen anser nödvändig. President Nicolas Sarkozys lagförslag har passerat det franska parlamentet och en omröstning väntar nu i senaten på onsdag.

Annons

Under den senaste veckan har miljoner fransmän deltagit i protesterna mot förslaget.

Tusentals franska bensinstationer står utan bränsle på måndagen sedan protesterna mot regeringens förslag. Anställda på tolv raffinaderier strejkade, franska långtradarchaufförer genomförde maskningsaktioner och järnvägsstrejkerna intensifierades inför en nationell protest på tisdagen.

Regeringen försökte tona ned oron genom att betona att landet har gott om bränsle och att tillgången på flygplatserna är god.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons