Annons
Nyheter

Fler p-platser på torget

Torget i Vollsjö kommer att få fler parkeringsplatser redan i höst. Därmed är förhoppningen att kaoset i rusningstid ska upphöra.
Nyheter • Publicerad 14 september 2011

Det var i början av året som byalaget i Vollsjö kontaktade kommunen med önskemål om fler parkeringsplatser. Orsaken var att det ofta blir kaos när många kunder kommer till mataffären samtidigt. Framför allt uppstår problemen på sena eftermiddagar.

Efter att en arkitekt tittat över förhållandena på torget ska kommunen nu ordna fram nya platser längs med mataffären.

Annons

Ökande konkurrens

Byalagets Mark Wells poängterade i mars att affärerna måste vara kvar om Vollsjö ska förbli en levande by. Ett sätt att garantera detta är att underlätta för kunderna att komma till butiken. Redan till våren kan konkurrensen se annorlunda ut när Coop öppnar sin stora nya butik vid västra rondellen i Sjöbo.

Kommunens enhetschef för gatukontoret, Håkan Svensson, säger att lösningen är framtagen tillsammans med byalaget.

– Genom att ta bort några träd finns det utrymme för fler parkeringsplatser. Tanken är att arbetet ska bli klart under hösten.

Omplanteringar

Håkan Svensson säger att det finns pengar för åtgärden redan i årets budget. Däremot får arbeten på banksidan torget vänta tills i vår. Då ska växter i tunnor planteras om och en del mindre arbeten med att ta bort kantsten genomföras.

Mark Wells säger att byalaget fått en skiss över hur torget ska se ut. I stort är han nöjd.

– Förslaget innebär att det blir en förbättring det är jag fullständigt övertygad om.

Önskemålen om övergångsställe och ny busshållplats är frågor som får lösas med Trafikverket respektive Skånetrafiken. Där finns ännu inget färdigt förslag.

Mark Wells säger att Trafikverket sagt att de ska se över trafiksituationen i Vollsjötrakten. Vad det kommer att föra med sig är det ännu ingen som vet.

Taner Caliskan
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons