Nyheter

Fyra svårt skadade i trafikolycka

En 18-åring och en 15-åring vårdas på sjukhus i Lund med allvarliga skador efter att en personbil kört in i ett träd i Vollsjö by. Ytterligare två personer fördes till sjukhus.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2012

Det var strax före fem på söndagsmorgonen som larmet om olyckan kom in till SOS Alarm. Singelolyckan inträffade i Vollsjö by.

Bilen fick sladd och gick av vägen. Därefter fortsatte den in i en samling träd med högersidan först.

– Det blev en rejäl smäll. Bilen fick tvärstopp och höger sida blev kraftigt intryckt, säger Claes Jeppsson, räddningstjänstens räddningsledare på plats.

Personerna i bilen var alla unga män som är hemmahörande i trakten – en 20-åring, en 18-åring och två 15-åringar. På plats bedömdes läget som kritiskt för 18-åringen och en av 15-åringarna. De fördes till Skånes universitetssjukhus i Lund. Läget för dem var allvarligt men stabilt på söndagskvällen, uppgav sjukhuset.

20-åringen och den andre 15-åringen fördes med ambulans till sjukhus i Malmö.

– De två i Malmö har genomgått diverse undersökningar och uppges vara vid medvetande. Men vi har inte kunnat prata med dem ännu, säger inre befäl i Ystad Pia Eldh.

Det är inte klarlagt vem av personerna som körde bilen. Man vet inte heller vad som orsakat olyckan men det finns enligt polisen misstanke om rattfylleri.

Mikael Hallqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.