Annons
Nyheter

Betydelsefull match för Blixt

Under Österlentränaren Lars Blixts spelarkarriär var YA-cupen en lite viktigare angelägenhet än vad den är i dag, och folk vallfärdade till finalarenan. – Jag vet inte vad det här betyder för den nya generationen men för mig är det riktigt stort med YA-cupfinal, säger Blixt inför kvällens drabbning.
Nyheter • Publicerad 13 augusti 2014
Österlens FF.
Österlens FF.Foto: 

I kväll kan man välja att spendera sin tid på många olika sätt; kidsen spelar väl playstation eller lattjar med sina telefoner. De lite äldre vill måhända se på när orimligt många människor dör i en liten brittisk by som heter Midsomer.

Men man kan också åka till Gärsvalla och kolla YA-cupfinal. Som förr i tiden.

Annons

– Visst var det ett större intresse förr. Jag har spelat ett par YA-cupfinaler och då var det viktigt och mycket folk som kom. Jag vet inte vad det här betyder för den nya generationen men för mig är det riktigt stort med YA-cupfinal, säger Lars Blixt, tränare i Österlen.

När traktens två bästa lag drabbar samman i kvällens envig är det Blixts division 3-lag som är underdog. Favoriten är BW 90 och möjligtvis är de större favoriter nu än när det var tänkt att finalen skulle spelas, i början av juli.

– Det stormade i BW då, med spelskandalen och så och det var mycket negativt snack. Nu ser det ut som att de är tillbaka på banan och det är ett riktigt bra lag, menar Blixt.

Hur stoppar ni dem då?

– Vi måste försöka få stopp på deras tekniska spel. Alla deras spelare är väldigt tekniska och bollsäkra och vi måste försöka hålla ihop vår backlinje. Vi ska vara täta och aggressiva.

Och hur ska ni göra mål?

– Vi måste våga gå framåt när vi erövrar boll och hålla igång vårt passningsspel.

ÖFF-offensiven har inför höstsäsongen kryddats med Rasmus Ridell, men tyvärr skadade denne sig i lördagens match mot Hittarp.

– Han fick en skada i låret och kommer inte att spela. I övrigt har vi lite småskavanker på spelare, men jag räknar med att alla kan vara med.

Hur kul hans spelare tycker att det ska bli med final lär väl visa sig under kvällen, men vi kan i alla fall vara säkra på att Österlentränaren kommer att njuta i fulla drag.

– Man är ju uppvuxen med det här. Jag ser verkligen fram emot matchen, säger Blixt.

Taner Caliskan
Peter Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons