Nyheter

Sövestad ska hitta Chelsea-känsla

När Chelsea gick till final i Champions league genom att slå ut Barcelona betraktades det som en skräll. I kväll ska Sövestad försöka gå till final i YA-cupen genom att slå ut Köpingebro.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2012

– Det är lite Chelsea-Barcelona-känsla över det hela. Vi får hoppas på Chelsea, säger Sövestads tränare Petrit Gashi och skrattar.

Division 5-laget Sövestad får lägga två bonusstraffar (tack vare divisionsdifferensen) mot division 3-laget Köpingebro.

Gashi har redan nu tankar på när dessa straffar ska läggas.

– Ja, det har jag faktiskt. Men det är inget jag kommer berätta för dig.

Gashi säger även det med ett skratt och verkar vara på gott humör inför semifinalen. Han tycker att Sövestad gjort en stor bedrift genom att ta sig så här långt och han ser med tillförsikt fram emot att spela om en finalplats.

– Chansen finns alltid. Större mirakel har ju skett, men Köpingebro är favoriter. Det är inte orättvist att säga det. Samtidigt är det ju så att favoriterna inte alltid vinner. Skulle de alltid vinna så skulle man alltid vunnit om man tippade på hästar eller vad som helst.

Hur stort skulle det vara att gå till final?

– Jag tror nog att det skulle vara det största som hänt här nere på ett bra tag. Det är inte ofta ett division 5-lag går till final i YA-cupen.

Sövestad-Köpingebro börjar klockan 19 på Sövestads IP.

Den andra semifinalen spelas den 13 juni mellan Hammenhög och Sjöbo.

Taner Caliskan
Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.