100 000 kronor till cancersjuka

– Vi ger sjuka lite glädje i livet, säger Marie Juhlin, en av grundarna bakom projektet Livslust som samlade in pengar på Musikakuten i helgen.
Ystad • Publicerad 28 maj 2012

Marie Juhlin är otroligt nöjd. Projektet Livslust har nämligen lyckas samla in cirka 100 000 kronor, vilket är mer än en fördubbling av förra årets resultat.

– Jag är väldigt, väldigt, väldigt glad!

Projektet som har låtit ett femtiotal cancersjuka kvinnor samlas och utföra olika aktiviteter såsom dans och måleri tillsammans, kan nu utvecklas och även ha grupper för cancersjuka män och deras nära och kära.

Signerat böcker

Under helgen har bland annat konstnärer skänkt tavlor, författare signerat böcker och folk har fått önska låtar. Många människor har tagit sig till Stortorget i Ystad för att ge en slant.

– Höjdpunkten med Musikakuten har varit att folk har kommit förbi, att de har gjort sig det besväret. Man har fått en hel stad att engagera sig.

Men insamlingen till Livslust är inte färdig än. Under helgen samlades skjortor in, vilka ska klippas upp och sys upp till bland annat kuddfodral som kommer auktioneras ut.

– Det är en fantastisk resa att vara med om, säger Marie Juhlin om Livslust.

Maria Sällberg
Anais Iriarte
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.