14-åring knivrånad av ungdomsgäng – polisen vill ha allmänhetens hjälp

Ystad Artikeln publicerades

En 14-årig pojke rånades av ett knivbeväpnat ungdomsgäng i måndags kväll.

Nu vädjar polisen till allmänheten att höra av sig med alla iakttagelser från måndagskvällen i närheten av Maria Munthes gata.

Det var strax efter klockan 17 på kvällen som den 14-åriga pojken kom gående längs Maria Munthes gata i Ystad. Ett gäng på uppåt tio pojkar kom då fram och rånade honom.

Pojkarna i gänget uppges vara mellan 15 och 20 år gamla och en del av dem var beväpnade med kniv. 14-åringen tvingades att lämna ifrån sin såväl sin jacka som plånbok.

– Det handlar om ett personrån och det är väldigt allvarligt. Tyvärr har vi haft en del liknande händelser den senaste tiden. Till exempel i Norra Promenaden, säger kommunpolis Patric Nihlén.

Polisen vill nu ha allmänhetens hjälp att lösa rånet.

– Vi är intresserade av alla iakttagelser under måndagen mellan klockan 16.30 och 18.00, från Sankt Knuts torg till Rådhusparken, säger Patric Nihlén.

Polisen vill ha iakttagelser från busstorget (S:t Knuts torg) till Rådhusparken.
Polisen vill ha iakttagelser från busstorget (S:t Knuts torg) till Rådhusparken.

Inga iakttagelser är för små.

– Eftersom vi vet att det var flera gärningsmän inblandade i rånet är vi särskilt intresserade om något sett ett ungdomsgäng. Är det dessutom någon som har namn på någon i gänget är det förstås ännu bättre, säger Patric Nihlén.

Den som vill berätta något för polisen uppmanas ringa 114 14.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.