15 får jobb när ny butik öppnas i Ystad

15 nya jobb skapas i Ystad i början av 2003 när en stor el- och vitvarukedja etablerar sig i sydöstra Skåne. Elgiganten ligger just nu i förhandlingar med fastighetsägare om lämpliga butikslokaler.
Ystad • Publicerad 30 maj 2002

- Vi har kommit en bit på vägen. Det blir inte aktuellt under 2002 men lagom till 2003 hoppas vi kunna öppna, säger Hans Troll-äng vice VD på Elgiganten. Företaget är på jakt efter en tillräckligt stor butikslokal, enligt Trolläng behöver man omkring 1 000 kvadratmeter säljyta. Förhandlingar pågår med fastighetsägare i Ystad men Trolläng vill ännu inte avslöja vilka lokaler det handlar om. - Någon gång i sommar ska förhandlingarna vara färdiga, säger Hans Trolläng. Butiken ska sedan bemannas med nyanställd personal. - Jag skulle tänka mig att det behövs cirka 15 personer, säger Trolläng. Butikskedjan har i nuläget 26 butiker runt om i landet, från Luleå i norr till Malmö i söder, och snart öppnas ytterligare två butiker i Skåne. Därefter planeras expansionen fortsätta nere i sydöst. - Vi har sonderat Ystad med omnejd och tror att området är intressant. Där bor mer folk än man tror och vi tror inte att att ystadsborna gärna slänger sig i bilen och kör till Malmö alla gånger, säger Hans Trolläng. Elgiganten ingår i den nordiska Elkjøp-koncernen som i sin tur ägs av det engelska företaget Dixons Group plc. Elkjøp startades i Norge under början av 60-talet men har nu varuhus även i Danmark, Finland, Sverige och på Island. Elgiganten öppnade sin första butik i Sverige 1994 och hade 2001 en omsättning på 2,3 miljarder kronor.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.