150 anmälda till Kunskapsskolan

Drygt hälften av platserna till Kunskapsskolans klasser är redan upptagna. Sedan det blev möjligt att ansöka till skolan har 150 anmälningar droppat in till skolans totalt 240 platser.
Ystad • Publicerad 28 februari 2002

- Men vi vet inte säkert hur många det är hittills. En del ansökningar är fortfarande inte registrerade, säger Cecilia Karnefeldt, informationsansvarig på Kunskapsskolan. Många föräldrar är ute i god tid. Flera av de ansökningar som kommit in gäller först höstterminen 2003. Den senaste registrerade ansökan gällde först 2010. - Det här är ungefär vad vi hade räknat med, säger Cecilia Karnefeldt. Hittills är ansökningarna jämnt fördelade över årskurserna 7,8 och 9. Något fler har sökt till årskurs 7. När antagningsprocessen sätts igång i vår är det ansökningsdatum som gäller som turordning. På Kunskapsskolan tror man att antalet ansökningar kommer att öka efter informationsmötet för intresserade föräldrar och elever.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.