Annons

16-årig flicka i bråk på polisstation - placerades i fyllecell

Fredagskvällens fest slutade i arresten för två av deltagarna. En 20-årig man och en 16-årig flicka omhändertogs av polisen.
Ystad • Publicerad 25 augusti 2002

Det var vid 21-30-tiden som någon anmälde ett pågående lägenhetsbråk i centrala Ystad. När polispatrullen anlände till adressen befann sig den 20-årige lägenhetsinnehavaren ute på gatan. - Han uppträdde mycket bråkigt och hade antagligen hoppat ut från fönstret på första våningen, berättar inre befäl Mats Hammar. - Mannen blödde. En av de parkerade bilarna utanför lägenheten uppstod lättare skador eftersom fordonet träffades av glas och delar av fönsterkarmen. Den kraftigt berusade 20-åringen omhändertogs av polispatrullen. Detta ogillades uppenbarligen av tre tonårsflickor som befann sig på platsen. - Trion uppsökte polisstationen och ville tala ut om saken. Samtliga var högljudda och fick tillsägelse om att återkomma dagen därpå, säger Mats Hammar. - En av dem, en 16-årig flicka, var minst sagt labil. Berusad och synnerligen otrevlig. Vi omhändertog henne och försökte få kontakt med föräldrarna, dock utan framgång. Polisen hade inget annat val än att placera flickan i arresten. En ovanlig åtgärd med tanke på hennes ålder. - Normalt sett vill vi inte förvara så här unga människor i arrest. Men eftersom det inte gick att få tag på en målsman så hade vi mycket att välja på, förklarar Mats Hammar. Både 16-åringen och 20-åringen försattes på fri fot tidigt på lördagsmorgonen. När lägenhetsinnehavaren förhördes hade han inget minne av händelserna på fredagskvällen.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons