18-årig bilist stoppad – misstänkt för grov rattfylla och knivbrott

Ystad Artikeln publicerades

En 18-årig bilist blev stoppad under onsdagsnatten och fick följa med polisen för provtagning.

Han misstänks nu för flertalet brott, bland annat grov rattfylla .

Foto: Barometern/OT

En polispatrull stannade en personbil på riksväg 19 tidigt på onsdagsdygnet, närmare bestämt klockan kvart i två. Man misstänkte att föraren, en man i 18-årsåldern, var påverkad av alkohol.

Mannen togs med in till stationen för provtagning, misstänkt för rattfylleri. Provresultatet visade att han hade 1,16 promille alkohol i blodet. Därför bedöms rattfyllan som grov.

Mannen hade fått sitt körkort indraget och gjorde sig därför också skyldig till olovlig körning.

Dessutom gjorde polisen ett fynd på mannen i form av ett knivliknande föremål. 18-åringen misstänks därmed även för brott mot lagen beträffande knivar och andra farliga föremål.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.