Annons

19-åring åtalas – misshandlade tre kroggäster

Den 19-årige ynglingen hade ingen bra kväll på Öja krog. Besöket slutade med polistransport till arresten. Då hade han hunnit misshandla tre av de andra gästerna, och varit oförskämd i största allmänhet mot ordningsvakterna.
Ystad • Publicerad 30 september 2011

På torsdagen väcktes åtal vid Ystads tingsrätt. Den misstänkte har erkänt misshandel av tre unga män. Han hävdar dock självförsvar i två fall.

Gästspelet på Öja krog ägde rum den 7 augusti. En av målsägarna har berättat att han råkade tappa balansen på dansgolvet, nuddade vid 19-åringens axel, och att denne utdelade flera knytnävsslag i ansiktet. När han försökte skydda ansiktet träffade slagen i mellangärdet i stället.

Annons

19-åringen har förklarat sitt agerande med att målsägaren dansade vårdslöst och slog honom i ryggen med armbågarna, gång på gång. Till slut fick det vara nog. Enligt gärningsmannens version rörde det sig ett knytnävsslag, sedan gick folk emellan och avstyrde misshandeln.

Nästa offer hade oturen att möta 19-åringen på väg in från utebaren. Målsägaren hävdar att de inte krockade med varandra, och att inget "tjafs" utspelats innan 19-åringen gick till attack. I stämningsansökan framgår att flera knytnävsslag träffade målsägarens ansikte, helt oprovocerat.

Gärningsmannens version går ut på att han själv fick en smäll under ögat av målsägaren, svarade genom att slå tillbaka, varefter målsägaren slog ännu en gång, och så vidare.

Tredje offret berättar att han plötsligt blev påhoppad bakifrån och nerdragen på marken av en person som han aldrig sett tidigare. Personen i fråga var 19-åringen, som ska ha slagit den liggande kroggästen två gånger över öronen och sparkat honom på smalbenet.

I det här fallet menar den misstänkte att våldet föregåtts av att målsägaren kopplat stryptag, och att han därför kände sig hotad.

19-åringen bor i Tomelilla.

Ann-Louise Olander
Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons