23-åring åtalad för häleri

En enkel detalj fick tullpersonalen i Ystad att vid utresekontrollen granska en 23-årig bilförare och hans fordon. I personbilen fanns en digital videokamera, en digital stillbildskamera och annan teknisk utrustning för sammanlagt 51 000 kronor som mannen försökte föra ur landet.
Ystad • Publicerad 5 februari 2003

Den 23-årige mannen åtalas nu för häleri alternativt häleriförseelse. Den digitala videokameran, som är värd 20 000 kronor har stulits från en fotobutik i Kristiansand i Norge, men det är oklart varifrån den övriga tekniska utrustningen kommer. I bilen återfanns också kablar, handkontroller och anslutningar till tio playstationspel samt sladdar, anslutningar och spänningsomvandlare. Mannen har för tullkrim uppgett att hand köpt handkontrollerna för femton kronor styck på en loppmarknad. Den övriga utrustningen kunde han inte redogöra för varifrån den kom. Den detalj som tullpersonal i Ystad lade märke till i flödet av inresande och utresande var att fyra personer fanns i bilen när den kom till Sverige. Vid utresan två dagar senare var bilföraren ensam. En kontakt med den polska gränspolisen visade att en av passagerarna anlände till Swinoujscie med samma färja som bilföraren hade tänkt åka med. I passagerarens bagage fanns polska gränspolisen två digitala videokameror och tio playstationspel.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.