Annons

29-åring som löpte amok dömd

Skyddstillsyn blev påföljden för en 29-årig man som åtalats för skadegörelse, våldsamt motstånd, rattfylleri, olovlig körning och narkotikabrott.
Ystad • Publicerad 15 september 2011

Det var den 17 november i fjor som tre poliser kämpade för att få in den skadade, men minst sagt motsträvige 29-åringen i en ambulans.

Patrullen hade kallats till Stora Östergatan där mannen krossade rutor i ett hus vid korsningen med Stallgatan. Han blödde kraftigt från ena handen, och inledningsvis gick allt lugnt tillväga.

Annons

Det var först när en utomstående person blandade sig i leken som 29-åringen blev stökig och vägrade att åka ambulans till sjukhuset för omplåstring.

Poliserna tvingades sätta sig på honom och låsa fast benen med en bogserlina, samtidigt som han spändes fast på båren. I rapporten framgår att 29-åringen ”verkade helt psykotisk” och inte lugnade sig förrän poliserna sprutat pepparspray i ögonen på honom.

Ystads tingsrätt fällde mannen även för bruk av narkotika och olovlig bilkörning på riksväg 13 den 21 november i fjor.

Förutom skyddstillsyn dömdes han att betala 2 267 kronor i ersättning för de söndriga rutorna, samt 1 200 kronor till staten för provtagning och analys.

Karin Ohlsson
Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons