35 000 kronor till Ungdomskraft

Ungdomarnas kamp för ett drogfritt Ystad bör uppmuntras, menar Riksorganisationen Förbundet mot droger. Därför delar man ut sammanlagt 35 000 kronor till projektet Ungdomskraft.
Ystad • Publicerad 18 januari 2002

25 000 kronor är öronmärkta för utbildning inom kärntruppen och olika former av sammanhållningsverksamhet. 10 000 kronor ska användas till ungdomsdiskon.

- Vi vill belöna Ungdomskraft för det fina arbetet. I Ystad är man inte bara mot droger, man är för någonting annat också. Det måste finnas vettig alternativ sysselsättning för den som försöker ta sig ur skiten, säger Jan Berggren från Förbundet mot droger.

Genom arv, gåvor och i viss mån insamlingar har Förbundet mot droger kunnat placera en hel del pengar i olika fonder. Avkastningen delas ut till vissa välgörande ändamål. I år handlar det om 100 000 kronor, varav en dryg tredjedel går till Ystad.

- Kul med uppskattning. Och pengar har vi alltid användning för, säger gruppens ordförande Niklas Christerson, 16 år.

Han och de andra i kärntruppen funderar på att ordna ett större disko för att kunna locka fler ungdomar.

- Kanske det blir en resa framåt våren. Det stärker nog gruppen om vi kan åka iväg några dagar tillsammans.

Ungdomskraft har ett flertal inbokade arrangemang under vintern och våren. Fredagen den 25 januari blir det disko för högstadieeleverna på Norreportskolan mellan klockan 20.30 och 00.30. Även den 1 mars och 5 april är vikta för disko.

Ungdomsfullmäktige anordnas den 27 februari samt den 2 maj.

Och så ska man ju inte missa den stora ungdomsmässan den 3-4 maj.

Magnus Wegerup magnus.wegerup@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.